Războiul Ouălor – Imperiul contraatacă

UE, transpusă în rolul găinii cu ouă de aur, va avertiza România prin notificare oficială în legătură cu nereguli la creşterea găinilor pentru ouă, din cauza eșecului de a implementa până la 1 ianuarie 2012 decizia UE de interzicere a creşterii găinilor pentru ouă în cuşti tip baterie. Alte țări care vor primi notificări oficiale privind iniţierea procedurilor de infringement (primul pas dintr-un lung proces juridic care duce la impunerea de amenzi) în acest sens sunt Franţa, Spania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Olanda şi Portugalia. Acesta, potrivit unui document UE.

La momentul actual, jumătate din ouăle produse în Europa provin de la găini care trăiesc și mănâncă stivuite cu zecile în cuști metalice ruginite și infecte, rezultatul fiind evident: ouăle lor poartă cu ele suferința, hrana necorespunzătoare și slaba calitate, sunt mici, fără gust și cancerigene, încărcate de energia negativă a găinii-mamă, chinuită. În concepția corporațiilor, găinile sunt multe și proaste, la fel și ouăle lor destinate pentru cei „proști, dar mulți”. Ne invadează zilnic țara în stivele din supermarket-uri, la prețuri de nimic, provenite în majoritatea cazurilor din import, din țări cum ar fi de exemplu Polonia ai cărei exportatori și-au dat mâna cu bișnițarii en-gros-iști și fără acte de la noi de cel puțin patru ori în ultimii doi ani, provocând tot atâtea crize în sectorul producătorilor români rămași cu ouăle nevândute. Convoaiele de TIR-uri tranzitau vama, purtând milioane de cofraje cumpărate din țări UE fără TVA-ul plătit – fiind importuri intracomunitare – și mai departe distribuite în România la negru. Pensionarii prostiți de culorile publicității TV cumpără cu mâinile tremurânde din supermarket-uri la prețul cel mai mic: sunt tot ouă la o adică, nu?Gaini ouatoare in baterii

Iată încă un exemplu din minunile economiei de piață ilustrate în practică, unde așa-zisul adevăr al teoriilor economice capitaliste contrazice bunul simț și firea umană, constituindu-se într-un adevărat pericol la adresa sănătății copiilor noștri, doar pentru umflarea profitului corporațiilor. Încă un exemplu în care suntem piața de desfacere a țărilor străine care ne iubesc și ne-au luat alături de ele într-o profitabilă formulă internaționalistă. Din acest punct de vedere, măsura anunțată în luna octombrie a anului 2011 de către comisarul UE pentru sănătate şi politică de consum, John Dalli, de interdicție privind vânzarea de ouă provenind de la găini ţinute în cuşti tip baterie, este salutară. Se pune însă întrebarea: cât de tare se va adânci ruptura tot mai evidentă între oficialii UE și guvernele țărilor membre, în calitate de reprezentanți ai mafiei capitaliste partidiste care le-a plătit campania electorală și i-a promovat la conducerea statelor pe post de „cozi de topor”?

În România, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat în decembrie 2011 că ouăle (infecte, nesănătoase dar profitabile, n.n.) marcate cu codul “3” provenite de la găinile crescute în cuşti neîmbunătăţite nu vor mai fi date spre consum public, comercializarea lor fiind interzisă începând cu 1 ianuarie 2012.

Suntem curioși în ce măsură se vor stopa importurile de ouă cu codul “3”, fiindcă această măsură va conduce la o revitalizare generală a agricultorilor și micilor întreprinzători deținători de ferme de găini ouătoare. Pentru a împiedica explozia prețurilor la ouă, recomandăm producătorilor să elimine din lanțul comercial intermediarii-căpușă și să-și comercializeze singuri ouăle de calitate către populație prin rețele proprii de automate de ouă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *